Ubalancer

Kunst

Vi omgiver os alle med en eller anden form for kunst i det daglige. Og kun de færreste af os er opmærksomme på, at bl.a. de ting vi har hængende på væggene eller stående på reolen, har stor betydning for vores velbefindende. Vores reaktioner på kunst ligger i vores instinkter, som er den ældste del af vores hjerne. Instinktivt undgår vi sure mennesker og rovdyrs stikkende øjne. De kunne være farlige - dengang i fortiden. I dag kan det sammenlignes med øjne på mennesker, der er meget stressede, hvor man kan se det hvide hele vejen rundt.

F.eks. er det "græske øje" et stressøje, de fleste tupilakker og udskårne masker har både stressøjne og sur mund. Derfor tager de vores energi, og giver os med tiden smerter.

Mange, især ældre portrætter tager energi, der samme gør en masse moderne kunst.

Derfor er det vigtigt at få testet, om man kan tåle den kunst, der hænger på væggen både hjemme og på arbejde.

Chakraubalancer

Der kan testes med muskeltesten for, om der er ubalancer på chakraerne. Evt. ubalancer kan rettes op gennem den enkelte chakras specifikke farve eller tilsvarende toner. En sådan opretning kan fjerne smerter, giver energi til kroppen og virker afstressende.

Ondt i maven kan skyldes en solarplexus ubalance også hos børn. Barnløshed kan være en ubalance i harachakraet. At miste stemmen og have synkebesvær kan skyldes en halschakraubalance. Manglende lys på pinealchakraet kan give depressioner.

Vores krop er i virkeligheden svagt magnetisk. Den virker som en stor stangmagnet. Dens magnetfelt er det, der også kaldes aura. Det er hjernens og rygmarvens meridian (ren og du meridianerne), der skaber det største magnetfelt. Vi arbejder med 12 par + 2 meridianer, som løber på langs af kroppen. Der er desuden 7, der løber rundt om kroppen. Der, hvor de 7, der løber rundt om kroppen, skærer rygmarvens og hjernens meridianer (midt for og midt bag), opstår et kraftigt energifelt. Et sådant energikryds kaldes et chakra.

De 7 chakra som har hver sin farve er:

Kronechakraet Hvid:

Hjernen, intuition og det højre øje.

Pinealchakraet Indigo:

Det tredje øje. Lysopfattelse, depression, venstre øje, ører næse, hypofysen, nervesystemet

Halschakraet Blå:

Skjoldbruskkirtel, lunger, stemmebånd, nakke, spise- og luftrør og stofskifte

Hjertechakraet Grøn:

Følelse af kærlighed, hjerte, venstre del af kroppen, lunger og hud

Solarplexus Gul:

Konflikt mellem egne ønsker og omgivelsernes krav, lever, milt, mave, galdeblære, bugspytkirtel og tyktarm

Harachakraet Orange:

Kreativitet, forplantning, bækkenbund, testikler, æggestokke.

Rodchakraet Rød:

Seksualenergi, selvværd, nyre, adrenalin, nederste del af rygsøjlen.

Hvis der er ubalance på et eller flere chakraer, holder man sig oftest langt væk fra den eller de pågældende farver, når man køber tøj eller indretter hjemmet.

Hjerneubalancer

En skæv hjerne giver en skæv krop. Ubalancer mellem de to hjernehalvdele afspejles både i kroppen og i bevægelsesmønstret. Hjerne-ubalancer ændrer på rygsøjlens form og kan fremkalde smerter i ryg, nakke, hofte og ben. F.eks. ser man ofte, at den ene skulder er højere end den anden, at det ene øjenbryn sidder højere end det andet, at armene svinger forskelligt ved gang, at den ene fod peger ud til siden mv.

Også indlæringsproblemer kan skyldes manglende koordinering mellem de to hjernehalvdele. Mange børn med indlæringsproblemer har f.eks. ikke kravlet som små. Koordineringen mellem højre og venstre side, når man kravler, er medvirkende til at fremme koordineringen af de to hjernehalvdele.

En metode til at rette op på hjerneubalancer er cross-crawl, som læres under behandlingen, og som skal øves over en periode for at få genoprettet koordinationen.

Det er vigtigt at bruge begge hjernehalvdele for fremover at modvirke skævheder og forebygge smerter.

Venstre hjernehalvdel arbejder digitalt og beskæftiger sig med tal og bogstaver, tidsfornemmelse, analyse,

Højre hjernehalvdel arbejder analogt og beskæftiger sig med den kreative del, spontanitet, opererer i billeder, følelser

Bruger man venstre hjernehalvdel mest, sætter generne sig i højre side og omvendt, da hjernens nerver krydser oppe i nakken.

Hvis man arbejder som computeringenør på jobbet, vil det være godt f.eks. at tegne eller male i fritiden eller dyrke en sport, hvor begge sider bruges lige meget. F.eks. bruger de fleste mennesker kun højre hånd til at spille tennis og badminton med. Højre side af kroppen belaster venstre hjernehalvdel, som er belastet i forvejen.